Foto: LETA
Novembrī Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 189 379 eiro pēc nodokļu nomaksas, informēja parlamenta Preses dienests.

Savukārt oktobrī izmaksātais atalgojums deputātiem kopumā bija 192 458 eiro. Tāpat deputāti saņem transporta un dzīvojamās telpas īres izdevumu kompensācijas.

Līdzīgi kā citos mēnešos, arī novembrī lielākais atalgojums – 3716 eiro – izmaksāts Augustam Brigmanim, kurš ir Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretārs, kā arī Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs. Savukārt zemāko atalgojumu novembrī saņēma Edvīns Šnore (VL-TB/LNNK) – 1606 eiro.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

Līdz ar to augstāks atalgojums ir Saeimas Prezidija locekļiem, parlamenta komisiju un frakciju vadītājiem.

Kā ziņots, nākamgad Saeimas deputātu amatalga pieaugs no 2448 līdz 2618 eiro pirms nodokļu nomaksas. Šogad deputātu amatalga ir 2448 eiro, bet tā ik gadu mainās, balstoties uz vidējās algas izmaiņām.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem vidējā alga valstī 2015. gadā bija 818 eiro, bet deputātu darba samaksa 2017. gadā saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu tiek aprēķināta, vidējo algu reizinot ar koeficientu 3,2. Tādējādi deputātu amatalga 2017. gadā plānota 2618 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas, informēja Saeimas Preses dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!