Foto: stock.xchng
Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina vēl 470 ilgstošos bezdarbniekus ar alkohola, narkotisko un psihotropo vielu atkarību pieteikties ārstniecības kursam, kas palīdzēs atbrīvoties no atkarībām, informēja NVA.

Kopš pērnā gada novembra ilgstošajiem bezdarbniekiem ar atkarības problēmām ir iespēja iesaistīties jaunā atbalsta pasākumā - Minesotas 12 soļu programmā -, kas ļaus ārstēt atkarību un palīdzēs šīs grupas bezdarbniekiem iekļauties darba tirgū.

NVA pārstāve Iveta Kancēna pastāstīja, ka 2012.gada nogalē, kad NVA aicināja pieteikties pirmos 40 interesentus, vēlēšanos piedalīties izteica 18 bezdarbnieki, no tiem deviņi reāli sāka ārstēties, bet četri no viņiem vēl nevarēja iesaistīties pasākumā, jo bezdarbnieku statusā nebija ilgāk kā gadu.

Līdz 2014.gadam šajā pasākumā plānots iesaistīt 480 bezdarbniekus, un atlikušas vēl 470 brīvas vietas.

Visu gadu interesenti ir aicināti doties uz NVA filiālēm un pieteikties atbalsta pasākumam. "Galvenais, lai cilvēks ir motivēts pārvarēt savu atkarību un droši dotos pēc palīdzības uz NVA. Mēs no savas puses garantējam konfidencialitāti un sapratni," uzsvēra Kancēna.

Kā ziņots, ārstniecība šajā programmā ilgst 28 dienas, un to var saņemt bezdarbnieki no 18 gadu vecuma, kuri NVA reģistrēti ilgāk par vienu gadu un kuriem ir narkologa atzinums par alkohola, narkotisko vai psihotropo vielu atkarību.

Ārstniecības kursu var īstenot gan ambulatori, gan stacionāri. Viena bezdarbnieka atkarības problēmu risināšanai tiek atvēlēti aptuveni 403 lati, tai skaitā 140 lati kā pacienta iemaksa un 263 lati par viena bezdarbnieka izmitināšanu un ēdināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!