Foto: F64

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) turpmāk ieviesīs jaunu reģistru informācijas apkopošanai par izglītības iestādēm, kuras absolvējuši jaunieši bezdarbnieki.

Šādu ideju tikšanās laikā ar NVA direktori Inesi Kalvāni paudusi labklājības ministre Ilze Viņķele, informēja ministrijas pārstāve Kristīne Liepa.

"Nodarbinātības problēmas skar cilvēkus dažādās vecuma grupās, un bezdarba iemesli mēdz būt dažādi, tomēr, runājot tieši par jauniešiem, vājais posms, ko es saskatu, ir atgriezeniskās saites trūkums – mūsu rīcībā nav visaptverošas informācijas no pašiem jauniešiem, kuras skolas, tostarp augstskolas, jaunieši ir absolvējuši, un kuri ir reģistrējušies Nodarbinātības valsts aģentūrā. Attiecīgi mums nav iespējas pilnvērtīgi izvērtēt viņu iegūtās izglītības sasaisti ar nespēju atrast kvalifikācijai atbilstošu darbu. Šāda reģistrācija vēlāk kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju ļaus izvērtēt mācību programmu kvalitāti un atbilstību darba tirgus prasībām," paskaidrojusi Viņķele.

Tikšanās laikā ministre un NVA direktore pārrunāja, kā norit gatavošanās no šā gada rudens plānotajiem nodarbinātības pasākumiem jauniešiem bezdarbniekiem ar mērķi triju gadu laikā palīdzēt iesaistīties darba tirgū aptuveni 500 jauniešu.

Paredzēts, ka "Darbnīcas jauniešiem" dos iespēju deviņu nedēļu laikā iepazīt trīs profesionālās jomas un tām nepieciešamās prasmes, lai jaunietim būtu vieglāk pieņemt lēmumu par turpmāk nepieciešamo zināšanu apguvi, lai vēlāk iesaistītos jau pastāvīgā darbā.

Patlaban jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem bezdarbnieku skaits ir 11 508 jeb 10,3 % no kopējā bezdarbnieku skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!