Foto: Publicitātes attēli

Nedēļas nogalē – no 11. līdz 12. jūlijam – Ogres novadā, Madlienas un Ogresgala pagastos, notiks Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 54. inženiertehniskā bataljona kolektīvās militārās mācības, kuru laikā tiks trenētas zemessargu lauka kaujas iemaņas un personāla pārvietošanas spējas, izmantojot Gaisa spēku helikopteru Mi-17, portāls "Delfi" uzzināja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

Militāro mācību laikā Ogresgala un Madlienas pagastu teritorijās pārvietosies militārā tehnika un zemessargi formas tērpos ar ieročiem. Pārvietošanās maršruti plānoti tā, lai pēc iespējas mazāk traucētu satiksmi un vietējos iedzīvotājus.

12. jūlijā novadā no rīta līdz pusdienlaikam paredzēti īslaicīgi helikoptera pārlidojumi.

NBS aicina iedzīvotājus nesatraukties, redzot mācību nolūkā pārvietojamies militāro transportu, zemessargus un karavīrus formas tērpos ar ieročiem, lūdz ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem un gaisa kuģa pārlidojumiem.

Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam, akcentē NBS.

Mācības notiks iepriekš saskaņotās teritorijās. Pēc mācībām izmantotās teritorijas tiks sakoptas.

Zemessardzes 54. inženiertehniskā bataljona galvenie uzdevumi ir sniegt inženiertehnisko atbalstu bruņoto spēku vienībām, neitralizēt un iznīcināt sprādzienbīstamus priekšmetus Latvijas teritorijā un starptautiskajās miera uzturēšanas operācijās, atbalstīt dabas stihiju vai tehnogēno katastrofu seku likvidēšanu, kā arī veikt citus ar valsts aizsardzību saistītus uzdevumus.

Zemessardzes 54. inženiertehniskā bataljona atbildības teritorijā ir Ogres, Ķeguma, Lielvārdes, Ērgļu un Mālpils novadi. Bataljona komandieris kopš 2017. gada ir pulkvežleitnants Ainārs Rauza.

Zemessardze ir skaitliski lielākā NBS vienība un valsts aizsardzības pamats. Zemessardze ir pārstāvēta visā Latvijā – Zemgalē, Latgalē, Vidzemē un Kurzemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!