Foto: Shutterstock
Ogres novada skolas ir saņēmušas pašvaldības iegādātos 320 datorus, informēja pašvaldībā.

Februāra sākumā Ogres novada pašvaldība saņēma iepirkto datortehniku, kas paredzēta 7. un 10. klašu skolēniem jaunā, kompetenču pieejās balstītā mācību satura apguvei. Pavisam iegādāti 320 portatīvie datori, kas lielākoties jau nogādāti visās skolās novadā.

Ņemot vērā, ka mācību process visās klašu grupās pašlaik notiek attālināti, Ogres novada izglītības iestāžu vadītāju tiešsaistes sanāksmē tika nolemts, ka datortehniku vispirms izsniegs tiem skolēniem, kuriem tā ir nepieciešama attālināto mācību veikšanai - neatkarīgi no klases, kurā bērns mācās.

Savukārt, sākot no jaunā mācību gada, datori tiks piešķirti skolēniem, kuri 2021./2022.mācību gadā sāks mācīties 10. klasē, ar nosacījumu, ka mācības notiks klātienē. No nākamā mācību gada 7. klašu posmā katrā skolā tiks izveidota arī viena mobilā datorklase, kuru pēc vajadzības mācību darbā varēs izmantot jebkurš mācību priekšmeta skolotājs, norāda pašvaldībā.

Ogres novada skolas jau laikus gatavojās jaunā mācību satura ieviešanai izglītības iestādēs, iegādājoties datorus arī no skolai piešķirtā budžeta.

Pērn rudenī, atsākoties attālinātajām mācībām, datoru iegādei tika piešķirti arī papildu līdzekļi no pašvaldības budžeta, tāpat gada nogalē tika saņemta arī datortehnika no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), taču datortehnikas skaits joprojām bija nepietiekams.

"Pašvaldība ir parūpējusies, lai, sākot ar šā gada septembri, 10.klases skolēni varētu veiksmīgi apgūt jauno izglītības saturu," komentēja Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš (NA). Viņš atzīst, ka datortehnikas piegādes process aizkavējies, jo patlaban pēc datoriem ir liels pieprasījums, tos iegādājas arī skolas citos novados, tāpat arī IZM.

"Skolēni ir mūsu prioritāte. Ieviešot jauno izglītības saturu, mācību līdzekļi bija jānodrošina IZM, taču tas netika izdarīts, līdz ar to par datoru iegādi parūpējās pašvaldība," norādīja Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (NA).

59 pašvaldības iegādātos datorus saņēmusi Jaunogres vidusskola, 94 — Ogres 1.vidusskola, 65 — Ogres Valsts ģimnāzija, 23 — Ogresgala pamatskola, 25 — Suntažu vidusskola, deviņus — Ķeipenes pamatskola, 39 — Madlienas vidusskola, sešus — Taurupes pamatskola.

Saņemot datorus, Ogres Valsts ģimnāzijas (OVĢ) direktore Inna Zeņkeviča, atzina, ka patlaban visi OVĢ skolēni ar datoriem ir nodrošināti, taču tiek aptaujātas ģimenes, kurās ir vairāki skolēni un kurās, iespējams, nepieciešams papildu dators. Ir ģimenes, kurās ir vairāki skolēni, bet dators ir viens, vai arī iekārtām ir nepietiekams aprīkojums, lai mācību procesā piedalītos pilnvērtīgi. Tādos gadījumos Zeņkeviča aicina vecākus sazināties ar skolu, jo palīdzība nekad netiek atteikta.

Arī Ogres 1. vidusskolas direktors Igors Grigorjevs informēja, ka ārkārtējās situācijas apstākļos datori tiks izsniegti visiem skolēniem, kuriem tas pašlaik ir nepieciešams, neatkarīgi no klases.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada novembrī Ogres novada pašvaldības nolēma piešķirt 32 430 eiro datortehnikas iegādei vietējām skolām.

Līdzekļus piešķīra no Ogres novada pašvaldības 2020. gada budžeta programmas "Izdevumi neparedzētiem gadījumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!