Foto: LETA
Lai uzraudzītu situāciju uz Ogres upes, Ogres novada pašvaldības policija strādā diennakts režīmā, informēja Ogres novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs.

Viņš pastāsta, ka ūdens līmenis Ogres upē turpina celties. Neliels ledus sablīvējums bija izveidojies pie dārzkopības sabiedrības "Ogre", taču tagad tas ir izgājis un vairs nerada šķēršļus ūdens tecējumam.

Pēcpusdienā, izveidojoties ledus sablīvējumam un ūdens līmenim paaugstinoties, dažu dārzkopības sabiedrības "Ogre" īpašumu teritorijās ūdens tomēr ir iekļuvis.

Dārzkopības sabiedrības teritorijā daļa iedzīvotāju ir brīdināti par iespējamo applūšanu un situācijas pasliktināšanos. Dienas laikā ūdens līmenis palicis nemainīgs, taču pie dārzkopības teritorijas upēs līkumā bija sablīvējies ledus un nosprostojis ceļu ūdens tecējumam. Šobrīd ledus ir izgājis un ūdenim ceļš ir brīvs, informē Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks un Civilās aizsardzības komisijas koordinators Uģis Ulmanis.

Ogres HES dambim piektdien bija izņemti trīs aizvari, visi pārējie aizvari bija atbrīvoti no ledus, lai jebkurā brīdī tos varētu izņemt. Sestdien ap dienas vidus tika izņemti visi aizvari, tādējādi ūdens un ledus plūsmai nekādu šķēršļu pie hidroleketrostacijas nav. Ledus ir izgājis visā posmā starp dārzkopības sabiedrības "Ogre" un Ogres HES un virzās uz Daugavu, šobrīd tas pietuvojies gājēju tiltam pilsētas centra daļā.

Šobrīd bažas rada gaidāmā ledus nākšana no Ogres upes augšteces - tas var palielināt sablīvējumu rašanās iespēju dažos posmos upes lejtecē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!