Rīgas domes opozīcija pieļauj, ka divu Rīgas rajonu izpilddirektoru amatu piedāvājums kreiso spēku apvienībai ir kompensācija par bijušās "Interfrontes" aktīvistes Tatjanas Ždanokas neiecelšanu domes amatā un kritizē politiskās vienošanās par amatiem.
Tautas partijas domes frakcijas vadītājs Edmunds Krastiņš sacīja, ka pozīcija "kārtējo reizi pilda slepenajos līgumos norunāto" un izpilddirektoru amatu piedāvāšana kreiso spēku apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) pārstāvjiem ir "kompensācija par Ždanokas neiecelšanu" par Rīgas Dzīvojamo māju privatizācijs komisijas vadītāju. "Sociāldemokrātiem jāpilda solītais," viņš sacīja.

"Latvijas Ceļa" frakcijas vadītāja Aija Poča atzina, ka steiga, kādā pozīcija plāno nomainīt izpilddirektorus Kurzemes un Latgales priekšpilsētā, liecina, ka tā ir kompensācija par Ždanokas neiecelšanu. Savukārt pašreizējiem izpilddirektoriem arī atrod amatus, "bandiniekus pārbīda uz šaha laukuma, lai atbrīvotu vietu jauniem spēlētājiem", situāciju raksturoja Poča.

Savukārt apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcijas vadītājs Jānis Birks pauda, ka kārtējo reizi tiek politizēts domes darbs - uz izpilddirektoru amatiem netika rīkots konkurss, bet "eksistē politiskā vienošanās".

Birks arī sacīja, ka par kreiso spēku apvienību nebalsoja "simtprocentīgi visi rīdzinieki, tāpēc neliels vairākums nedrīkst uzurpēt varu". Arī viņš pieļāva, ka tiek maksāts par situāciju, kad Ždanoku neiecēla amatā.

Tuvākajā laikā paredzēts nomainīt izpilddirektorus Rīgas Kurzemes rajonā un Latgales priekšpilsētā, šajos amatos ieceļot kreiso spēku apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) pārstāvjus, par ko PCTVL panāca vienošanos ar sociāldemokrātiem.

Domes prezidijs ceturtdien skatīs lēmumprojektu par izpilddirekciju vadības maiņu, Kurzemes rajonā par izpilddirektoru ieceļot Jeļenu Baumani, bet Latgales priekšpilsētā - Dmitriju Pavlovu. Pašreizējam Kurzemes rajona izpilddirektoram Jānim Aveniņam piedāvāts amats domes Informātikas pārvaldē, kur viņš koordinētu izpilddirekciju sadarbību ar domes centrālo aparātu. Savukārt Latgales priekšpilsētas izpilddirektoram Guntim Grīnbergam piedāvāts amats topošajā nekustamā īpašuma aģentūrā, kas nodarbosies ar mājokļu programmu un nekustamā īpašuma jautājumiem.

Jau vēstīts, ka Ždanoka uzvarēja konkursā uz RDzMPK vadītāja amatu, bet pēc ažiotāžas ap viņas iecelšanu Rīgas mērs ierosināja pārveidot komisiju un tās vietā divu mēnešu laikā plāno izveidot Rīgas nekustamā īpašuma aģentūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!