Foto: LETA

Politiskās partijas "Osipova partija" līderis Jevgēņijs Osipovs pēc Liepājas tiesas sprieduma, ar kuru otrdien tika nospriests izbeigt "Osipova partijas" darbību, apsver iespēju nepieciešamības gadījumā reģistrēt jaunu politisko partiju, pastāstīja Osipovs.

"Ja godīgi, tad mums partija nav nenovērtējams objekts un mēs izvērtēsim, vai tam ir vērts tērēt spēkus, naudu un tā tālāk. Mums vieglāk ir reģistrēt jaunu partiju," atzīmēja Osipovs.

Viņš skaidroja, ka politiskā partija ir nepieciešama, lai piedalītos vēlēšanās, bet pašlaik viņš ar domubiedriem koncentrējas uz sabiedrisko darbību.

Taujāts, vai viņš atzīst Uzņēmuma reģistra (UR) prasības pieteikumu par "Osipova partijas" darbības izbeigšanu, Osipovs norādīja, ka zināmā mērā to atzīst.

Osipovs piebilda, ka "Osipova partijai" nebija naudas līdzekļu, lai samaksātu KNAB uzliktos naudas sodus aptuveni 1500 eiro apmērā.

"Tā kā sodi tika nodoti tiesu izpildītājam, tiesu izpildītājs uzlika arestu uz jebkādām izmaiņām statūtos, paraksta tiesībām un tā tālāk. Mēs faktiski nevarējām darboties. Pat jebkuras atskaites, kuras iesniedzām, UR netika pieņemtas," atzīmēja Osipovs.

Osipovs pastāstīja, ka pagaidām viņš vēl nezina, vai pārsūdzēs tiesas spriedumu. Viņš norādīja, ka šo jautājumu izvērtēs kopā ar juristiem.

Jau vēstīts, ka tiesas spriedums 20 dienu laikā no trešdienas, 12.februāra, būs pārsūdzams apelācijas kārtībā.

UR pērnā gada 30.septembrī vērsās tiesā ar prasības pieteikumu, ņemot vērā, ka vairāku gadu garumā iepriekš šī politiskā partija nebija veikusi darbības, kas izriet no Politisko partiju likuma, aģentūrai BNS otrdien pastāstīja UR referente komunikāciju projektu jautājumos Evija Ivdra.

"Osipova partija 2011.gadā, 2012.gadā, kā arī 2013.gadā UR nebija sniegusi ziņas par partijas biedru skaitu un pilsonību līdz kārtējā kalendārā gada 1.martam. Savukārt saskaņā ar aktuālo Politisko partiju likuma redakciju UR nav saņemts Osipova partijas biedru reģistrs, kas bija jāiesniedz Reģistrā līdz pērnā gada 1.martam, kā arī nav saņemti dokumenti par Osipova partijas valdes ievēlēšanu, jo pēc UR rīcībā esošās informācijas 2011.gada 13.februārī ir beidzies Osipova partijas valdes pilnvaru termiņš", norādīja Ivdra.

Viņa arī atzīmēja, ka UR vairakkārt brīdinājis Osipova partiju, aicinot novērst minētās nepilnības. "Neskatoties uz brīdinājumiem par nepieciešamo dokumentu iesniegšanu, Osipova partija līdz pērnā gada 29.septembrim nav novērsusi konstatētos pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!