Eksperti par ugunsgrēka cēloni kokapstrādes uzņēmumā "Vulkāns" pērnā gada decembra sākumā ceturtdien atzinuši īssavienojumu elektroinstalācijā, tāpēc krimināllietu par šo gadījumu neierosinās. Kuldīgas policija saņēmusi ekspertīzes slēdzienu, kurā par "varbūtīgo ugunsgrēka cēloni minēts īssavienojums iekšējā elektroinstalācijā".
Kuldīgas kriminālpolicijas inspektore Inga Spēkaine pastāstīja, ka jēdzienu "varbūtīgais" eksperti praktiski vienmēr lieto, ja nepastāv pamatotas aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu. Šādas aizdomas nav bijušas arī šajā reizē, un par 4.decembrī notikušo ugunsgrēku krimināllieta nav ierosināta.

Policijā atzina, ka ugunsgrēku speciālisti kvalificējuši kā visparastāko degšanu un tas nebūtu izpelnījies masu mediju uzmanību, ja vien "ap ar tā finansēm saistītajām finansēm nebūtu sacelta ažiotāža".

Kuldīgas kokapstrādes uzņēmumā "Vulkāns" pēdējos gados plosījušies vairāki postoši ugunsgrēki. Ugunsgrēks 2000.gadā radīja vairāk nekā 700 000 latu zaudējumus un atstāja bez darba aptuveni piecsimt kuldīdznieku. Par šo gadījumu ir ierosināta krimināllieta, un policija par visticamāko versiju izvirza ļaunprātīgu dedzināšanu. Savukārt decembra ugunsnelaimes likvidēšana ugunsdzēsējiem prasīja diennakti, nodarot "Vulkānam" vairāk nekā 30 000 latu lielus zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!