Foto: LETA

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu otrajā iepriekšējās balsošanas dienā visi vēlēšanu iecirkņi ir atvērušies un problēmas vēlēšanu norisē nav novērotas, pastāstīja Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja vietniece Ginta Kaire-Mače.

Ceturtdien iepriekšējās balsošanas laikā būs iespējas novēlēt līdz pulksten 16.

Vēlētāju aktivitāte ir dažāda atkarībā no iecirkņa, norādīja Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja vietniece. Viņa arī pastāstīja, ka veiksmīgi strādā datu apmaiņas sistēma starp iecirkņiem, kas ļauj vēlētājiem nomainīt savu balsošanas iecirkni pret citu.

Balsotājiem, kuri vēlas nomainīt iecirkni, gan ir nedaudz jāuzgaida, kamēr notiek sazināšanās ar iecirkni, kurā viņš ir sākotnēji reģistrēts, norādīja Kaire-Mače.

Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja vietniece arī piebilda, ka Vēlēšanu komisija regulāri seko līdzi norisēm iecirkņos, tāpat arī iecirkņiem ir iespējas sazināties ar pilsētas Vēlēšanu komisiju, ja rastos vajadzība risināt kādus jautājumus.

Kā ziņots, iepriekšējā balsošana turpināsies arī piektdien, 28.augustā, kad nobalsot varēs no pulksten 12 līdz 20. Vēlēšanu dienā, 29.augustā, iecirkņi būs atvērti no pulksten 7 līdz 22.

Balsošanas dokuments Rīgas domes vēlēšanās ir derīga pase vai personas apliecība (eID). Par dalību vēlēšanās spiedogs pasē netiks likts, un principa "viens vēlētājs - viena balss" nodrošināšanai tiek lietoti vēlētāju saraksti.

Jau vēstīts, ka iepriekšējās balsošanas pirmajā dienā, 26. augustā, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās pie urnām devušies 20 383 jeb 4,82% balsstiesīgo vēlētāju, liecina CVK apkopotie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!