Foto: F64

Otrdien ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama Mārupē, kur liesmas bija izcēlušās kādā dzīvojamā mājā, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts 13.15, kur deg divstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg mājas jumts 100 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 17.04 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Tāpat otrdien pulksten 21.56 tika saņemts izsaukums uz Priekuļu ielu Cēsīs, kur dega divstāvu mūra ēka, tajā esošās divas automašīnas, riepas un sadzīves mantas 252 kvadrātmetru platībā.

No liesmām tika nosargāta viena automašīna. Pulksten 4.49 ugunsgrēks tika likvidēts.

Ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama arī Madonas novada Ērgļu pagastā, kur vienstāva dzīvojamā mājā nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes sistēma. Notikuma vietā nepareizas apkures ierīces ekspluatācijas rezultātā bija izveidojies piedūmojums.

No ēkas tika izglābts cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Notikuma vietā tika izvēdinātas telpas.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumu konteiners, dīvāns, siena, elektrosadales skapis, saimniecības ēkas jumts, mikroautobuss un koks.

Otrdien saņēma 45 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!