Foto: F64

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 24 izsaukumus uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Tāpat glābēji saņēmuši astoņus izsaukumus, kas bija maldinājumi.

Otrdienas vakarā neilgi pirms pulksten 22 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Saulkalnē, kur dega piecstāvu mājas pagraba durvis. No piedūmotās ēkas evakuējās 20 cilvēki, bet divus cilvēkus glābēji izveda no ēkas, izmantojot glābšanas maskas. Ap pulksten 23 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Otrdien VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Tukuma novada Cēres pagastā, kur bija notikusi kravas un vieglās automašīnas sadursme un vieglajā automašīnā iespiests cilvēks. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji cilvēku atbrīvoja un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsdzēsēji atvienoja avarējušo transportlīdzekļu akumulatoru klemmes un notikuma vietā ar absorbenta palīdzību sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, saimniecības ēka, divas vieglās automašīnas noliktavā, dārza māja, vieglā automašīna, elektroinstalācija sabiedriskā telpā, bēniņu pārsegums sabiedriskā telpā, divstāvu dzīvojamās mājas bēniņi, grīda trīsstāvu ēkas otrā stāva dzīvoklī, dīvāns dārza mājā, pirts, vienstāva dzīvojamā māja, divos gadījumos – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, piededzis ēdiens, sadzīves priekšmeti bēniņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!