Foto: F64

Otrdienas vakarā pulksten 19.44 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Jelgavā, kur piecstāvu mājas kāpņu telpā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas atkritumu vadā deg atkritumi. Ugunsdzēsēji no ēkas ceturtā un piektā stāva evakuēja desmit cilvēkus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 20.03 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Tāpat glābēji saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Ūdrīšu pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā blakus krāsnij dega siena un grīda. No piedūmotās ēkas tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

VUGD saņēma izsaukumu Saldū, kur no dzīvojamās mājas cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divstāvu mājas pirmajā stāvā gruzd grīdas dēļi un izveidojies spēcīgs sadūmojums, kas radies nepareizi ekspluatētas apkures ierīces dēļ. Ugunsdzēsēji no piedūmotajām telpām izglāba cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. VUGD piemin, ka ēkā nebija uzstādīts dūmu detektors.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, elektrības vadi dzīvoklī, piededzis ēdiens, daudzdzīvokļu mājas ārdurvis.

Kopumā pagājušajā diennaktī glābēji saņēma 37 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!