Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien lēma 20 eiro pabalstu izmaksai pret Covid-19 vakcinētām personām virs 60 gadu vecumam novirzīt 18,45 miljonus eiro.

Minētā summa paredzēta pabalstu izmaksai par šā gada novembri un decembri.

Pabalstu 20 eiro mēnesī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) sāk izmaksāt 2021. gada decembrī, vienlaikus izmaksājot pabalstu par novembri un decembri. Labklājības ministrijā skaidroja, ka šāda pāreja nepieciešama, lai VSAA varētu pielāgot savu informācijas sistēmu pabalsta izmaksai, saņemtu nepieciešamo informāciju no Nacionālā veselības dienesta un sagatavotu sarakstus pabalsta izmaksai.

20 eiro pabalstu ik mēnesi saņems Latvijā dzīvojošas personas, kuras līdz šā gada 31. decembrim būs sasniegušas 60 gadu vecumu, būs veikušas vakcināciju pret Covid-19 vai arī būs saņēmušas klīniskās universitātes slimnīcas konsīlija atzinumu par nepieciešamību atlikt vakcināciju pret Covid-19 līdz 2022. gada 31. martam.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, šā gada sākumā Latvijā bija 527 220 personas vecumā virs 60 gadiem.

Jau vēstīts, ka minēto pabalstu izmaksās gada aukstajos mēnešos no šā gada novembra līdz 2022. gada martam.

Savukārt Maksātnespējas kontroles dienests portālu "Delfi" informēja, ka 20 eiro pabalsts tiek aizsargāts no piespiedu atsavināšanas un nav pakļauts novirzīšanai kreditoru prasījumu segšanai arī fiziskās personas maksātnespējas procesa ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!