Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) trešdien nogādājis pēdējo kravu ar pagājušajā gadā Mangaļsalā atklāto kontrabandas gaļas kravu Valmierā, kur to pārstrādā gaļas un kaulu miltos un pēc tam aprok, pavēstīja PVD sabiedrisko attiecības daļas vadītājas vietniece Anna Joffe.
Viņa sacīja, ka PVD vēl apkopos visu informāciju par iznīcināto kontrabandas gaļu.

26.maijā PVD sāka kontrabandas gaļas transportēšanu uz Valmieru. Ar gaļas transportēšanu no noliktavas Mārupē un "Rīgas 2.saldētavas" uz Valmieru nodarbojas "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija" (ZAAO). Valmierā kontrabandas gaļu uzņēmuma "Triāls" dzīvnieku izcelsmes atkritumproduktu utilizācijas cehā pārstrādā gaļas un kaulu miltos, un pēc tam ZAAO to ved uz Getliņu atkritumu izgāztuvi, kur kontrabandas gaļas pārpalikumus aprok.

ZAAO uzvarēja PVD rīkotajā konkursā par Mangaļsalas gaļas iznīcināšanu, kas valstij izmaksās aptuveni 54 tūkstošus latu. Par gaļas iznīcināšanu maksās no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, bet tiesa vēlāk var piespriest šo summu segt vainīgajiem.

Gaļu uzglabā jau kopš pagājušā gada maija, bet līdz šim to nevarēja iznīcināt, jo tā skaitījās kā lietiskais pierādījums kontrabandas krimināllietā un par tās konfiskāciju būtu jālemj tiesai, kas var prasīt ļoti ilgu laiku. Krimināllietā vēl nav beigusies izmeklēšana. Tostarp valdība pieņēma lēmumu, kas gaļu ļauj iznīcināt.

Vairāk nekā gadu ilgā gaļas kravas glabāšana firmas "Spektrs K" noliktavās valstij izmaksājusi ap 100 tūkstošiem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!