Foto: F64

Pagājušajā nedēļā ierosinātas disciplinārlietas pret četriem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem, Latvijas Radio ceturtdien skaidroja KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības valdes locekle Lienīte Šikore.

Viņa raidījumā "Aktuālais temats" pauda, ka KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks jauniegūto varu, ko viņam sniedz Saeimas ceturtdien apstiprinātie grozījumi KNAB likumā, vēlas izmantot ļaunprātīgi.

Tāpat Šikore atklāja, ka pagājušajā nedēļā vēl pret četriem operatīvajiem KNAB darbiniekiem ir ierosinātas disciplinārlietas. KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības pārstāve skaidroja, ka kopumā ir "pietiekami daudz disciplinārlietu uz apšaubāmiem pamatiem".

Kā liecina ziņu aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, starp šiem darbiniekiem ir KNAB Operatīvo pasākumu nodaļas vadītājs Jānis Circens un Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs.

Ziņots, ka Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja KNAB likuma grozījumus biroja darba pilnveidošanai. Tāpat ieviesti jauni nosacījumi KNAB vadītāja atbrīvošanai no amata.

Izmaiņas KNAB likumā bija nepieciešamas, jo līdz šim likuma piemērošana praksē pilnībā nenodrošināja OECD Konvencijas par ārvalstu amatpersonu kukuļošanas apkarošanu starptautiskajos biznesa darījumos.

Saskaņā ar valdības uzdoto līdz septembrim KNAB jāizstrādā jauns biroja likums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!