Pirmā pusgada laikā palielinājies repatriantu skaits no Austrumu valstīm, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotā informācija.
Kā aģentūru LETA informēja PMLP Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diana Bogdanova, no 1.janvāra līdz 30.jūnijam uz dzīvi Latvijā pārcēlušies 113 repatrianti - 73 personas no Austrumu valstīm, bet 40 personas no Rietumu valstīm.

Visvairāk repatriantu bijis no Krievijas - 44, no Ukrainas - 21, bet no ASV - 16 repatrianti.

Materiālā palīdzība sniegta 60 pārceļotājiem. Kopumā tas izmaksājis vairāk nekā 25 700 latu. Repatriantiem segti ceļa izdevumi, piešķirti pabalsti bezdarba gadījumā, kā arī sniegta materiāla palīdzība latviešu valodas apguvei.

Pērn šajā laika posmā repatriējušās 86 personas - 44 no Rietumu reģiona valstīm un 41 no Austrumu reģiona valstīm.

2004.gadā uz Latviju pārcēlās 191 persona, bet 2003.gadā 290 personas. No 1995.gada, kad tika uzsākta repatriācija, līdz šī gada 30.jūnijam repatriācijas ceļā uz pastāvīgu dzīvi Latvijā pārcēlušās 5057 personas.

Par repatriantu saskaņā ar Repatriācijas likumu tiek uzskatīta persona, kura ir Latvijas pilsonis vai kurai viens no vecākiem vai vecvecākiem ir latvietis vai lībietis (līvs) un kura brīvprātīgi pārceļas uz pastāvīgu dzīvi Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!