Foto: LETA

Palielinās pensionāru skaits, kas dzīvo uz nabadzības robežas, bet sevišķi slikta situācija ir vientuļajiem pensijas vecumu sasniegušajiem sirmgalvjiem, pirmdien sarunā ar Latvijas Televīzijas rīta raidījumu "Rīta Panorāma" atzina Latvijas Pensionāru federācijas vadītājs Andris Siliņš.

Pirmdien Pensionāru federācijas kongresā plānots lemt par tālāko rīcību un protesta formām saistībā ar Labklājības ministrijas izstrādātajiem likuma grozījumiem, kuri, kā skaidroja Siliņš, ir apstājušies.

"Zināmā mērā ļaudis ir stipri nobažījušies par to, ka tiklīdz Labklājības ministrija ir sagatavojusi grozījumus, atkal aktualizējies jautājums par budžeta konsolidāciju, un ar grozījumiem nekas neizdosies. Labklājības ministrija uzskata, ka ir iespējams realizēt jaunu un labāku pensiju indeksācijas modeli un labot iepriekšējās kļūdas pensiju aprēķināšanā," iespējamo protestu iemeslu skaidroja federācijas vadītājs.

Tāpat Siliņš atzina, ka patlaban valstī palielinās pensionāru skaits, kas dzīvo uz nabadzības robežas. Taču sevišķi slikta situācija ir vientuļajiem pensionāriem. Viņš norādīja, ka kongresā runa nebūs tik daudz par protestu kā par atbalstu ministrijas izstrādātajiem grozījumiem.

Runājot par iespējamām protesta formām, Siliņš norādīja, ka tā varētu būt plaša parakstu vākšana un pensionāru sanākšana, to iesniegšanai valdībā. "Es nedomāju par to, ka šobrīd es vai kāds cits nosauks kādu konkrētu formu. Kongresā šodien tad arī izskanēs ko tad darīt tālāk," sarunas noslēgumā atzina federācijas vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!