Foto: Saeimas administrācija

Vienas sēdes laikā kā steidzamus divos lasījumos Saeima otrdien, 6. jūlijā, pieņēma grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas paredz atvieglot āra sezonas būvju sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai, kā arī pludmales labiekārtošanas un apsaimniekošanas nodrošināšanai būvniecību.

Likums tika papildināts ar pantu, kas nosaka, ka Valsts vides dienests sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai, kā arī pludmales labiekārtošanai un apsaimniekošanai paredzēto sezonas būvju būvniecībai pludmalē pilsētās un ciemos neveic ietekmes sākotnējo izvērtējumu un neizsniedz tehniskos noteikumus.

Minēto būvju būvniecība notiek pašvaldības teritorijas attīstības plānošanas dokumentos šim mērķim paredzētās vietās, un attiecīgajam pludmales posmam ir nodrošināta piekļuve. Valsts vides dienests paredzēto darbību saskaņo piecu darbdienu laikā vai sagatavo pamatotu atteikumu desmit darbdienu laikā.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavotais likumprojekts tika izstrādāts, lai atvieglotu āra sezonas būvju sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai, kā arī pludmales labiekārtošanas un apsaimniekošanas nodrošināšanai būvniecību (novietošanu) pludmalē pilsētās un ciemos, ja to būvniecība notiek pašvaldības teritorijas attīstības plānošanas dokumentos šim mērķim paredzētās vietās, uz kurām ir nodrošināta piekļuve.

Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!