Foto: DELFI
Nākamgad kalendārā tiks iekļauti pieci jauni sieviešu un trīs jauni vīriešu vārdi, vēsta portāls "Par likumu un valsti".

Valsts valodas centra Kalendārvārdu ekspertu komisija nolēmusi, ka turpmāk 18.novembrī vārda dienu svinēs Brīve, 3.aprīlī – Daiva, 24.janvārī – Egle, 16.jūlijā – Liepa un 25.martā vārdadienu svinēs Mare. Savukārt Enriko vārdadiena būs 7.maijā, 18.oktobrī – Lūkass, bet Vigo vārdadienu svinēs 20.novembrī.

Pilsonības migrāciju lietu pārvaldes statistika liecina, ka Latvijā ir trīs Brīves, 120 Daivas, 16 Egles, piecas Liepas un 42 Mares. Latvijā ir 72 Enriko, 126 Lūkasi un 127 Vigo.

Portāls norāda, ka Kalendārvārdu ekspertu komisijas sēdē izskatīti laikā no 2011.gada 25.maija līdz 2014.gada 24.maijam saņemtie iesniegumi par jaunu personvārdu iekļaušanu kalendārā. Iepriekšējā reizē komisija oficiālajā vārda dienu kalendārā iekļāva 21 personvārdu.

Lēmumu par personvārda iekļaušanu oficiālajā kalendārvārdu sarakstā pieņem Valsts valodas centra Kalendārvārdu ekspertu komisija. Ikvienam iedzīvotājam ir tiesības vērsties ar rakstisku lūgumu personvārdu ietvert oficiālajā sarakstā, minot lūguma pamatojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!