Foto: Evija Trifanova/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadītā komisija ir atbalstījusi 18 pašvaldību projektus infrastruktūras pielāgošanai 1 297 442 eiro apmērā. Tie paredz nodrošināt izmitināšanas iespējas kopumā 1529 Ukrainas civiliedzīvotājiem, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Atbalsts tiks sniegts Augšdaugavas novada Bebrenes tehnikuma dienesta viesnīcas pielāgošanai, Balvu novada Tilžas internātpamatskolai, Bauskas novada biroja ēkai un dienesta viesnīcai, Cēsu novada Drabešu internātskolai, Dobeles novada "Rehabilitācijas centrs Tērvete", kā arī Gulbenes novada dienesta viesnīcai.

Atbalstu piešķirs arī Kuldīgas novada ēkai, kur iepriekš atradās bērnudārzs, Limbažu novada bijušajām skolas telpām, Saldus novada viesnīcai "Lose", Siguldas novada kopmītņu ēkai, Smiltenes novada bijušajai skolas internāta ēkai un Valmieras novada kopmītnēm.

Tāpat šo projektu vidū ir Varakļānu novada pirmskolas izglītības ēka, Valkas novada "Kārķu skola", kā arī Jelgavas pašvaldības Latvijas Lauksaimniecības Universitātes kopmītnes un Liepājas pašvaldības dienesta viesnīca.

Foto: Publicitātes attēli

Pēc VARAM paustā, Jelgavas, Limbažu un Siguldas novada pašvaldības jau ir ieguldījušas savus finanšu līdzekļus infrastruktūras pielāgošanai, kur kopumā ir iespējams izmitināt 215 personas.

Jelgavas pašvaldība arī paredz sniegt ap 140 darba vietām Ukrainas civiliedzīvotājiem, savukārt Limbažu novada pašvaldība vairāk nekā 70 darba vietas.

Pašvaldības ir iesniegušas VARAM attiecīgos dokumentus, lai tām varētu kompensēt izdevumus no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". Vienlaikus VARAM vadītā komisija turpināšot vērtēt nākamos pašvaldību pieteikumus par infrastruktūras pielāgošanu.

Foto: F64

Kā ziņots, VARAM, pēc Ministru kabineta rīkojuma, jūnijā izveidoja komisiju ēku uzlabošanai Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!