Foto: LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments izsludinājis atklātu konkursu, kur meklē komersantu, kurš par 118 204 eiro varēs iepirkt, iestādīt un apkopt 145 dižstādus Rīgas ielās, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Iepriekš rakstā bija nekorekti norādīts, ka plānots iepirkt dižkokus. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

Pretendenti konkursam var pieteikties līdz 3. martam. Komersantam jābūt ar vismaz trīs gadu pieredzi dižstādu stādīšanā un informācijai par veiktajiem darbiem jāpievieno atsauksmes no iepriekšējiem tiešajiem pasūtītājiem.

Plānots veikt 23 Holandes liepu (Tilia Europaea), 85 sarkano kļavu (Acer rubrum "Red Sunset"), 43 purva ozola (Quercus palustris), un trīs Japānas katsuru (Cercidiphyllum japonicum) dižstādu iegādi, iestādīšanu un apkopi sezonas laikā.

Kokus stādīs dažādās vietās Rīgā – gan pilsētas centrā, gan apkaimēs.

Stādam jābūt vismaz viena metra apkārtmērā, koka vainaga augstumam jābūt, sākot no 2,2 metriem, kokam nedrīkst būt mizas bojājumu, tā nedrīkst būt saspiesta. Vainagam jābūt simetriskam ar labi attīstītiem vismaz pieciem skeletzariem, ar vienu taisnu galotni.

Pirms stādīšanas darbu veikšanas, iepirktie koki būs jāatrāda Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes galvenajam speciālistam.

Šī gada budžetā vides sakārtošanas pasākumiem, tostarp koku stādīšanai, paredzēts pusmiljons eiro finansējums.

Galvaspilsētas apzaļumošana sākās jau pērn, kad koki un krūmi tika sastādīti Krasta ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!