Foto: Publicitātes foto

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Iekšlietu ministrijas kopīgajā projektā par 2 585 935 eiro tiks turpināta Terehovas robežšķērsošanas vietas modernizācija, ceturtdien preses konferencē sacīja Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.

Projekts paredz robežšķērsošanas vietas telpu paplašināšanu un infrastruktūras uzlabošanu, kā arī VID Muitas pārvaldes kinoloģijas centra izbūvi Rēzeknē, Maskavas ielā 30.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" Attīstības projektu pārvaldes Robežšķērsošanas vietu un revitalizācijas projektu nodaļas vadītājs Armands Rabovičs pastāstīja, ka Terehovas pārbūves pirmā kārta jau ir noslēgusies un tās laikā uzbūvēta muitas kontroles ēka, jauna transformatoru stacija, ģeneratora ēka, paplašināti kontroles paviljoni un atjaunots ceļa segums.

Savukārt turpinājumā jaunā projekta laikā tiks veikta administratīvās ēkas pārbūve, uzbūvēta jauna piebūve autobusu pasažieru kontrolei, kā arī uzbūvēti jauni inženiertīkli.

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme pastāstīja, ka ar šo projektu un projektu "Tiesībsargājošo iestāžu sadarbības veicināšana ekonomisko noziegumu novēršanā un apkarošanā Latvijā" tiks būtiski stiprināta gan tiesībsargājošo iestāžu kapacitāte, gan sadarbība.

"Projekti paredz gan drošākus un ērtākus apstākļus robežšķērsotājiem, Valsts robežsardzes un VID Muitas pārvaldes darbinieku kopīgas mācības, jaunu kinoloģijas centru. Projektu mērķis ir gan sadarbības uzlabošana, gan dot vēl nozīmīgāku triecienu kontrabandai," sacīja Jaunzeme.

VID vadītāja piebilda, ka šogad muita jau ir atklājusi 44 miljonus kontrabandas cigarešu, 2300 litrus degvielas, 500 atklātajos gadījumos izņemts 31 kilograms narkotisko vielu. Naudas izteiksmē kontrabandas cigarešu atklāšanu novērsusi zaudējumus budžetam 5,5 miljonu eiro apmērā.

Jau ziņots, ka Jaunzeme un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Ingūna Aire šonrdēļ parakstījušas līgumus par projektu "Ekonomisko noziegumu novēršana un apkarošana robežšķērsošanas vietā Terehova" un "Tiesībsargājošo iestāžu sadarbības veicināšana ekonomisko noziegumu novēršanā un apkarošanā Latvijā" īstenošanu.

Abi projekti tiks īstenoti Eiropas Ekonomikas zonas granta līdzfinansētās programmas "Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!