Foto: LETA

Saeima ceturtdien vēl neskatīja lēmuma projektu, kurā Saeimas deputāts un Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Veiko Spolītis tiek aicināts rast iespēju atmaksāt no valsts budžeta piešķirtos līdzekļus saistībā ar komisijas darbu. Par to Saeima lems pēc nedēļas.

Trešdien 15 Saeimas deputāti iesniedza Saeimā lēmumprojektu, kas paredz Saeimas Pretkorupcijas komisijas priekšsēdētājam Spolītim un komisijas sekretāram Guntim Kalniņam (ZZS) atmaksāt komisijā nopelnīto piemaksu.

Deputāts Artuss Kaimiņš pateicās 15 cilvēkiem, kuri parakstīja lēmuma projektu. Deputāts uzsvēra, ka šis jautājums ir par godaprātu, un aicināju visus atbalstīt šo projektu, jo komisija nav izdarījusi savu darbu.

Tomēr deputāti lēma, ka lēmuma projektu skatīs pēc nedēļas – 3. novembrī.

Lēmuma projekts aicina komisijas priekšsēdētājam un sekretāram rast iespēju atmaksāt no valsts budžeta piešķirtos līdzekļus saistībā ar komisijas darbu. Vienlaikus tas mudina uzņemties politisko atbildību saistībā ar to, ka komisijas darbība nav sasniegusi rezultātu.

Ziņots, ka Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisija darbu noslēgusi bez galaziņojuma pieņemšanas, jo komisijā nebija vairākuma galaziņojuma projekta parakstīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!