Foto: F64
Rīgas domē top grozījumi saistošajos noteikumos, paredzot, ka stundu biļeti ieviesīs ne tikai "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem, bet visiem pasažieriem, tikai "Rīdzinieka kartes" īpašniekam tā maksās 1,15 eiro, bet pārējiem - divreiz vairāk jeb 2,30 eiro, informēja Rīgas domē.

Šāda iecere pirmdien akceptēta Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas ārkārtas sēdē.

Kā jau iepriekš ziņots, iecerēts, ka ar šo biļeti varēs sabiedriskajā transportā pārsēsties neierobežotu reižu skaitu, biļete darbosies līdz pat galapunktam. Līdz ar katru pārsēšanos biļeti vajadzēs validēt.

Kā šādus grozījumus komentēja opozīcijas deputāts Olafs Pulks (V), tā esot nedeklarēto iedzīvotāju, kas strādā Rīgā un paaugstina pilsētas kopproduktu, diskriminācija. Turklāt, deputāta ieskatā, diez vai kāds pasažieris stundas biļeti izmantos, lai brauktu vairāk nekā ar diviem transportiem, tādēļ šāda biļete par 2,30 eiro nebūšot izdevīga.

"Viltīgs gājiens. Tātad [Rīgas domes Juridiskās pārvaldes priekšnieks] Jānis Liepiņš domes sēdē nemeloja, ka šāda atlaide tiks ieviesta visiem, tikai noklusēja, ka par dubultu maksu," pauda Pulks.

Kā informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis, visiem pasažieriem plānots ieviest arī "slīdošā grafika" biļeti. Šī abonementa biļete galvaspilsētā deklarētajiem izmaksās, kā iepriekš solīts, 15 eiro, bet pārējiem - 25 eiro. Šo biļeti varēs izmantot 15 dienu posmā jebkurās piecās dienās, kas var nebūt secīgas.

Rīt, 16.martā, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja ārkārtas sēdē izskatīs attiecīgus grozījumus normatīvajos aktos. Izmaiņas noteikumos plānots skatīt Rīgas domes sēdē nākamajā nedēļā.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas ārkārtas sēdē vakar esot pieņemtas vienošanās par tehniskajiem jautājumiem, kas saistīti ar atlaidēm "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem, kuras plānots ieviest no 1.jūlija, sacīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

No šā gada jūlija "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem tiks ieviestas laika biļetes, "slīdoša grafika" biļete sabiedriskajā transportā, kā arī 20% atlaide pašvaldības stāvvietu izmantošanai B, C un D zonās, 1.martā lēma Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!