Nedēļas laikā par atbalstu Latvijas Kredītņēmēju apvienības (LAKRA) izstrādātajam "Krīzes likuma" projektam parakstījušies jau 2868 cilvēki visā Latvijā.

Visaktīvākie bijuši rīdzinieki (614 paraksti), cēsnieki (300 paraksti) un tukumnieki (240 paraksti).

LAKRA piedāvā pieņemt likumu, kas līdz 2013.gada janvŗim regulē to personu aizsardzību, kurām ekonomiskās krīzes apstākļos ir grūtības pildīt vai arī nav iespējas vispār pildīt uzņemtās kredītsaistības.

Likums garantētu jebkura fiziskas vai juridiskas personas tiesības vērsties pie Kreditora ar prasību samazināt Aizdevuma līgumā noteiktos kredīta maksājumus, un kreditoram būtu pienākums piedāvāt personai iespēju, ka kredīta maksājumi nepārsniedz 40% no personas vidējiem ikmēneša ienākumiem un vismaz puse no veiktajiem maksājumiem tiek novirzīta kredītsaistību pamatsummas dzēšanai.

LAKRA vēlas arī, lai krīzes periodā būtu aizliegts veikt parāda piedziņu, tai skaitā sprieduma piespiedu izpildi, pret fizisku personu, kuras ikmēneša vidējie ienākumi nepārsniedz valstī noteikto iztikas minimuma apmēru uz katru personas apgādībā esošo personu, tai skaitā uz pašu ienākumu guvēju, kā arī citus aizsardzības pasākumus.

Nedēļas laikā LAKRA ir izdevies nodrošināt iespēju parakstīties arī Skrundas, Jēkabpils, Daugavpils un Dobeles, Talsu, Viļānu, Preiļu, Bauskas, Grobiņas, Saulkrastu un Mārupes iedzīvotājiem. Parakstu vākšana pašlaik notiek arī Rīgā, Zaķumuižā, Ropažos, Ādažos, Garkalnē, Saulkrastos, Limbažos, Salaspilī, Ogrē, Cēsīs, Priekuļos, Madonā, Gulbenē, Viļānos, Rēzeknē, Daugavpilī, Ludzā, Smiltenē, Valmierā, Ķekavā, Mārupē, Baložos, Bauskā, Jelgavā, Ventspilī, Jūrmalā, Liepājā, Kuldīgā, Tukumā, Talsos, Saldū.

15. septembrī LAKRA biedri un aktīvisti visā Latvijā uzsāka parakstu vākšanu par atbalstu LAKRA izstrādātajam "Krīzes likuma" projektam, kas paredz pastiprinātu kredītņēmēju tiesisko un ekonomisko interešu aizsardzību Dižķibeles laikā.

Likumprojekts kopā ar savāktajiem parakstiem tiks iesniegts Latvijas Valsts Prezidentam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!