Foto: Shutterstock

Saeima ceturtdien, 22. septembrī, vienbalsīgi atbalstīja 10 opozīcijas deputātu iesniegtā lēmuma projekta, kas paredz nepiemērot iedzīvotājiem līgumsodus par kavētiem energoresursu maksājumiem, nodošanu skatīšanai parlamenta Budžeta, finanšu un nodokļu komisijai.

Lēmuma projektā norādīts, ka deputāti aicina Ministru kabinetu izstrādāt normatīvo regulējumu, kas paredz laika posmā no šī gada 1. oktobra līdz nākamā gada 30. aprīlim aizliegt publiskas personas kontrolētām kapitālsabiedrībām piemērot līgumsodus mājsaimniecībām par kavētiem maksājumiem par tām sniegtajiem centralizētās siltumapgādes pakalpojumiem un piegādāto elektroenerģiju.

Šāds aicinājums pamatots ar to, ka tādējādi varētu mazināt sociālo spriedzi sabiedrībā un negatīvo ekonomisko ietekmi uz mājsaimniecību budžetiem.

Lēmuma projektu iesniedza Ralfs Nemiro (Neatkarīgie), Ramona Petraviča (Neatkarīgie), Kaspars Ģirģens, Māris Možvillo (Neatkarīgie), Ēriks Pucens, Viktors Valainis (ZZS), Ainārs Vilciņš, Uldis Augulis (ZZS), Jānis Dūklavs (ZZS) un Edgars Tavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!