Ministru kabinets otrdien pieņēma noteikumus, kas paredz, ka pasākuma organizators ir atbildīgs par to, lai publiskā pasākuma laikā tiktu nodrošināta neatliekamā medicīniskā palīdzība.
Noteikumi paredz, ka pasākuma organizators slēdz līgumu ar sertificētu ārstniecības iestādi par neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu pasākuma laikā un sedz visus nepieciešamos izdevumus, informēja Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Zaiga Barvida.

Pasākuma organizatoram ir jārūpējas arī par to, lai ikvienam būtu skaidri zināms, kur atrodas neatliekamā medicīniskā palīdzība, izvietojot norādes. Organizētājs ir atbildīgs arī par to, lai neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai ir nepieciešamā elektroenerģija un dzeramais ūdens.

"Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likums" nosaka, ka publisks pasākums ir fiziskās vai juridiskās personas plānots un organizēts sabiedrībai pieejams svētku, piemiņas, izklaides, sporta vai atpūtas pasākums publiskā vietā neatkarīgi no īpašuma piederības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!