Foto: Kadrs no video
Par Mērsraga novada domes priekšsēdētāju šonedēļ kļuvis Roberts Šiliņš ("Mēs Mērsraga novadam"), trešdien vēsta Talsu televīzija.

Vēstīts, ka augustā no amata atkāpās jaunievēlētais Mērsraga novada priekšsēdis Jānis Budreika (LZS). Budreika izņēmis darbnespējas lapu jau jūnijā, tāpēc Šiliņš domes darbu faktiski vadījis jau pēdējos trīs mēnešus.

Pret Šiliņu balsoja iepriekšējā sasaukuma mērs Lauris Karlsons un pārējie trīs no "Demokrātiju visiem" saraksta domē iekļuvušie deputāti. "Faktiski viss, pēc kā mēs cīnījāmies, pret visu korupciju, pret iespējām gan privatizēt, gan izlaupīt ostu, pret iespējām darīt visu, kas ienāk prātā ezerā un vēl šur tur. Tagad vienkārši būs mazliet vieglāk iespējas darboties, jo nebūs mums tik daudz spēka tam visam stāvēt pretī," raidījumam komentēja Karlsons.

"Man liekas, ka ir kaut kādi personīgi aizvainojumi, apvainojumi. Es pieņemu, ka pat citu cilvēku, nevis šo deputātu biznesa intereses. Man ir jāmēģina visi šie cilvēki saliedēt pēc iespējas vairāk, lai ir kaut kāds sakarīgs, konstruktīvs darbs," skaidroja jaunais Mērsraga novada domes priekšsēdētājs Šiliņš.

Domes sēdē deputāti nespēja vienoties par atļauju Šiliņam savienot mēra amatu ar Engures ezera dabas parka fonda un Mērsraga ostas valdes priekšsēdētāju amatiem. Pats mērs uzskata, ka ar laiku šis jautājums tiks atrisināts.

Kā ziņots, Mērsraga novada domē četrus mandātus ieguvis iepriekšējā sasaukuma pašvaldības vadītāja Karlsona saraksts "Demokrātiju visiem", trīs mandāti ir LZS, bet divi mandāti - "Mēs Mērsraga novadam". Četri mandāti Karlsonam nenodrošināja absolūtu vairākumu domē, un viņa saraksts palika opozīcijā.

16. jūnijā par domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Budreika. Par Budreiku balsoja trīs deputāti no LZS saraksta un divi deputāti no vēlētāju apvienības "Mēs Mērsraga novadam". Savukārt četri vēlētāju apvienības "Demokrātiju visiem" deputāti, paliekot mazākumā, balsoja par sava saraksta pārstāvi - iepriekšējo pašvaldības vadītāju Karlsonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!