Foto: AFI
Sestdien notikušajā partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) kongresā par PCTVL valdes līdzpriekšsēdētājiem atkārtoti ievēlēti Tatjana Ždanoka, Jakovs Pliners un Juris Sokolovskis.

Kongresā pieņemts lēmums nesaglabāt partijas domi, bet palielināt partijas valdes sastāvu.

Ždanoka informēja, ka kongresā pieņemts lēmums, ka PCTVL iestāties Eiropas brīvajā aliansē. "Līdz šim es kā Eiropas Parlamenta deputāte individuāli darbojos frakcijā šajā politisko partiju apvienībā, bet tagad ir pieņemts lēmums partijai iesaistīties Eiropas brīvajā aliansē, kas apvieno 41 partiju no visas Eiropas, aizstāvot reģionu iedzīvotāju intereses un Eiropas minoritāšu tiesības," teica Ždanoka.

Kongresā pieņemta apjomīga rezolūcija par PCTVL galvenajiem uzdevumiem ekonomiskās krīzes apstākļos. PCTVL piedāvā piemērot 3% nekustamā īpašuma nodokli mājokļiem, kuru vērtība ir 150 000 latu. Partija neatbalsta jaunu nodokļu ieviešanu vai esošo nodokļu likmes paaugstināšanu. PCTVL aicina apvienot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, Finanšu policiju un Valsts ieņēmumu dienestu ar mērķi apvienot spēkus cīņai pret ēnu ekonomiku, korupciju un veicināt sekmīgāku nodokļu iekasēšanu.

Tāpat partija rosina vienkāršot likumdošanu par fizisku personu maksātnespēju, lai pasargātu šos kredītņēmējus no parādsaistībām visas dzīves garumā.

Rezolūcijā aicināts novērot Latvijas iedzīvotāju dzīves līmeni un jebkuriem līdzekļiem cīnieties par viņu dzīves apstākļu situācijas nepasliktināšanos. Partija uzskata, ka valdība nedrīkst plānot krīzes pārvarēšanu tikai uz maznodrošināto iedzīvotāju pleciem.

Partija plāno sākt sadarbību ar zviedru arodbiedrībām, lai tās sarunās ar savu valdību, neaizstāvētu tikai savu banku intereses Latvijā, bet arī pasargātu Latvijas iedzīvotāju sociālās vajadzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!