Viens no nogalinātā spirta rūpnieka Daiņa Peimaņa lietā aizturētajiem - divdesmit vienu gadu vecais Dainis Politiko - pratināšanas laikā atzinies, ka personīgi piedalījies uzbrukumā, raksta “Neatkarīgās Rīta avīze” (NRA).
Saeimas Nacionālās drošības komisijas sekretārs Romāns Mežeckis uzskata, ka šāda veida slepkavība varētu maksāt aptuveni astoņus tūkstošus dolāru, informē NRA.

Mežeckis izteicis savu neizpratni par to, ka policija neatklāj aizturēto personības. Jo, ņemot vērā Neatkarīgās rīcībā esošo informāciju, ka gandrīz visi zemessargi bijuši no viena un tā paša bataljona, iespējams, veikti vēl kādi nopietni noziegumi.

Savukārt ceturtdien LNT ziņās izskanēja informācija, par to, ka Peimaņa slepkavības lietā ļoti uzmanīgi tiek pārbaudīts uzņēmējs Igors Ivanovs, kurš devies uz Krieviju. Tas noticis 27.decembrī, kad nošāva Peimaņa iespējamo slepkavu.

Tomēr TV sižetā netika pateikts, kādā veidā Ivanovs saistīts ar Peimaņa slepkavību un vai viņš uzskatāms par organizatoru. Prese iepriekš ziņojusi, ka slepkavības pasūtītājs jau devies uz Krieviju, policija oficiālas ziņas nesniedz.

LNT vēstīja, ka Ivanovs tiekot uzskatīts par noziedznieku melno kardinālu. Viņam darījumu attiecības bijušas ar jau nogalinātajiem noziedzīgās pasaules darboņiem Dmitriju Ļihačovu un Igoru Condu, kuru vārdi saistīti ar kādreizējo Eiropas centra projektu, ko tagad nomainījis lielveikals "Mols". Tas atrodas mājā, kur savulaik bija plānots atvērt Eiropas centru, bet citas saistības nav.

Pirms dažiem gadiem esot uzspridzināta Ivanova automašīna "Mercedes" un LNT informācija liecinot, ka Ivanovs, kas "Lursoft" datu bāzē minēts kā a/s "Petroleja" viceprezidents, nodarbojies arī ar nelegālu biznesu - kontrabandu. Šajā lietā viņa mātes mājā esot veikta kratīšana.

Ar Ivanovu sazināties LNT žurnālistiem nav izdevies, jo viņš esot komandējumā. Tomēr Ivanovs ar iespējamo Peimaņa slepkavu Normundu R. bijuši pazīstami.

Prese Normundu R. identificējusi kā 17. Zemessardzes bataljona zemessargu bijušo bokseri Normundu Rīkuru (1957). Viņš 27.decembrī atrasts nogalināts ar trim šāvieniem krūtīs Dobeles rajona Jaunbērzes pagastā un, iespējams, bijis tāds kā koordinators starp organizatoriem un melnā darba veicējiem. Slepkavības pasūtītājs - sabiedrībā samērā labi pazīstams biznesmenis -, iespējams, esot devies uz Krieviju. Policija šos faktus oficiāli neapstiprina un paziņojusi, ka visu, kas tai sakāms, ir pateikusi. BNS noskaidroja, ka Normunds R. esot bijis iesaistīts arī kādā ķīlnieku sagrābšanas lietā augustā Olainē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!