Par Rīgas Juridiskās augstskolas rektora vietas izpildītāju iecelts Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) dekāns, politoloģijas doktors Jānis Ikstens, otrdien lēma Ministru kabinetā.

Ikstens amatā iecelts saskaņā ar Augstskolu likumu, kurā noteikts, ja rektors pēc paša vēlēšanās beidz pildīt amatu pirms termiņa beigām, kā arī tad, ja rektors tiek atcelts no amata, Ministru kabinets ieceļ augstskolas dibinātāja izvirzītu rektora vietas izpildītāju, kas pilda rektora pienākumus līdz jaunievēlētā rektora apstiprināšanai.

Ar Ministru kabineta 2019.gada 4.oktobra rīkojumu par Rīgas Juridiskās augstskolas rektoru tika iecelts tiesību zinātņu doktors Pjetro Karlo Vladimiro Sullo. Savukārt 2020. gada 31. decembrī rektors pārtrauca darba tiesiskās attiecības ar augstskolu, proti, viņš bija izteicis vēlēšanos beigt pildīt amatu pirms termiņa beigām.

Līdz ar to pērnā gada 22. decembrī Rīgas Juridiskās augstskolas valde vienbalsīgi apstiprināja darba tiesisko attiecību pārtraukšanu ar Sullo un nolēma izvirzīt augstskolas valdes priekšsēdētāju Ikstenu par augstskolas rektora vietas izpildītāju līdz jaunievēlētā rektora apstiprināšanai.

Ikstenis ir ieguvis politoloģijas doktora zinātnisko grādu Latvijas Universitātē un patlaban ir LU SZF dekāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!