Foto: DELFI

Nešaubos, ka nākamās iespējamās koalīcijas sarunās ir iekārojami amati ekonomikas bloka ministrijās, kuras gadā iepirkumos sadala simtiem miljonu eiro, un par šiem amatiem notiek cīņa aizkulisēs, ceturtdien, 17. oktobrī, intervijā Latvijas Radio atzina aizejošās valdības satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K).

Viņa vērtējumā, ir normāli, ka patlaban nav skaidrība ar nākamo ministru portfeļa sadalījumu, jo koalīcijas sarunas norit savu gaitu.

Tāpat viņš norādīja uz politisko spēku iespējamo interesi par "turīgākajām ministrijām", kur dažādas intereses var spēlēt savu lomu.

"Intereses var būt taktiskas, ko redzēju savulaik ienākot ministrijā, kur iepriekšējais kolēģis bija piešķīris līdzekļus sava dzimtā novada noasfaltēšanai," sacīja Linkaits.

Vienlaikus viņš atzina, ka Linkaits paļaujas uz "Jauno vienotību" un tās spēju izsekot līdzi tam, ko dara koalīcijas partneri.

"Laba pārvaldība ir tā, ko aizejošā valdība centās ielikt visās jomās. Par to arī bija ostu reforma – samazināt politiķu iesaisti ostu pārvaldības jautājumos," teica politiķis.

Jau vēstīts, ka potenciālajiem koalīcijas partneriem – "Jaunajai vienotībai" (JV), Apvienotajam sarakstam (AS) un Nacionālajai apvienībai (AS) – ir vienprātība virknē jautājumu, kas ietverti JV piedāvātajā iespējamajā sadarbības memoranda tekstā par valdības darbības pamatprincipiem, tomēr par atsevišķiem jautājumiem vēl gaidāmas diskusijas, piemēram, par tiesiskumu, jaunas ministrijas izveidi, proporcionalitātes principu attiecībā uz partiju pārstāvniecību valdībā, valsts kapitālsabiedrību pārvaldību un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!