Foto: DELFI

Olaines novada domes deputāts Jānis Sarva un viņa brālis nonākuši uz apsūdzēto sola saistībā ar 2012. gadā notikušu mēģinājumu sabojāt nu jau darbu beigušajam komersantam "Vitronic" piederošam pārvietojamajam fotoradaram.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" ziņo, ka vandālisma akts, par kuru apsūdzēts Sarva, ir viens no retajiem gadījumiem, kad izdevies identificēt personu, kas "uzbrukusi" fotoradaram. Vairumā gadījumu vandāļus, kas apķēpāja vai kā citādi mēģināja sabojāt fotoradarus, nav izdevies atrast.

Sarva kopā ar brāli, esot alkohola reibumā, uzbrucis pārvietojamajam fotoradaram un to apkalpojošajam darbiniekam Olainē. Vispirms abi kunga prātā esošie vīrieši mēģinājuši "izrēķināties" ar ceļa malā uzstādīto fotoradaru, bet pēc tam, kad iejaucies to apkalpojošais darbinieks, iespēruši arī automašīnai, kurā atradies "Vitronic" pārstāvis.

Paša Sarvas stāsts par notikušo gan ir visai atšķirīgs - viņš apgalvo, ka pārvietojamais fotoradars bijis novietots pie kāda privāta autoservisa vārtiem un traucējis satiksmi.  Turklāt, kad sācies konflikts ar "Vitronic" darbinieku, viņš tajā iesaistījis apsardzi, kura Sarvam esot uzbrukusi no mugurpuses. Uzbrukuma rezultātā Sarva esot zaudējis samaņu un pat pārcietis mikroinsultu, kas gan esot konstatēts tikai nākamajā dienā, kad Olaines domnieks nonācis slimnīcā.

Agrāk mediķu palīdzību viņš neesot varējis meklēt, jo "Vitronic" apsardze viņu saslēgusi rokudzelžos un šādā stāvoklī noturējusi visu nakti.

"Delfi" jau daudzkārt ziņojis, ka privātajam komersantam "Vitronic" piederošie fotoradari darbu pārtrauca 2012. gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!