Foto: LETA

Par Valsts policijas (VP) Jūrmalas iecirkņa priekšnieku iecelts Jānis Celmiņš, kurš iepriekš vadīja VP Rīgas Zemgales iecirkni, informēja VP.

Celmiņš iekšlietu iestādēs dienē kopš 1995.gada. Savukārt Zemgales iecirkņa priekšnieka pienākumu izpildītājs tagad ir Jānis Dzenis, kurš pildīja šī iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka pienākumus.

Jau ziņots, ka saistībā ar pārkāpumiem augustā VP Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa priekšnieks Aleksandrs Melnis tika pazemināts amatā un turpmāk viņam būs zemāka alga - kā vecākajam inspektoram. Pazemināšana amatā viņam piemērota kā disciplinārsods par dienesta transportlīdzekļa nepamatotu izmantošanu privātām vajadzībām un dokumentācijas nenoformēšanu, kā arī par rupjiem ētikas normu pārkāpumiem.

Melnis turpmāk pildīs vecākā inspektora pienākumus Rīgas reģiona kriminālpolicijas pārvaldē. Lēmums stāsies spēkā šonedēļ.

Sociālajos tīklos tika runāts, ka Melnis, iespējams, būdams alkohola reibumā, bijis iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā - vairāku automašīnu sadursmē. Savukārt kāds anonīms avots aģentūrai LETA ziņoja, ka Melnis alkohola reibumā bijis iesaistīts kautiņā. Aizturēšanas laikā policijas amatpersona uzvedusies agresīvi, un kolēģiem viņa aizturēšanai nācies pielietot speciālos līdzekļus. Minētās versijas par notikušo VP gan neapstiprināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!