Foto: LETA
Sestdien, 27. aprīlī, visā Latvijā norisināsies Lielā talka, kuras laikā iedzīvotāji tiek aicināti sakopt kādu stūrīti savā apkaimē. "Delfi Aculiecinieks" aicina tevi rādīt un stāstīt par interesantiem atradumiem talkošanas laikā!

Gaidīsim nelielu aprakstu, kā arī foto un video ar dažādiem neparastiem un savdabīgiem atradumiem ne tikai no Latvijas, bet arī citām vietām pasaulē! Piemēram, pirms diviem gadiem tika iesūtīta reportāža par Rīgā, Mūkusalas teritorijā, atrastu bruņurupuci, kurš, visticamāk, bija reti sastopamais Eiropas purva bruņurupucis. Savukārt pirms trim gadiem "Delfi" aculiecinieki talkā atrada gredzenu, naudu un citas lietas.

Kā liecina iepriekšējo gadu prakse, Lielajā talkā piedalās arī latviešu kopienas visā Eiropā, kas mudina arī citu zemju iedzīvotājus sakopt savu apkārtni. "Delfi Aculiecinieks" gaidīs arī stāstus un reportāžas no latviešiem ārzemēs!

Reportāžu – foto vai video, kā arī nelielu aprakstu ar informāciju par notikuma vietu un laiku – sūti, vai nu izmantojot rakstā lejā skatāmo pievienošanas pogu vai arī uz aculiecinieks@delfi.lv.

Spilgtāko reportāžu autori pretendē uz mēneša balvu – "Galactico" dāvanu karti 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos Latvijas tirdzniecības centros.

Projekta "Lielā talka" vadītāja Vita Jaunzeme atgādina, ka pirms došanās talkot, jāatceras arī par praktiskajiem aspektiem. Tīkamāko talkas vietu var atrast mājaslapā www.talkas.lv kartē. Pirms došanās uz talkas vietu, jāpiesakās pie konkrētās vietas atbildīgās personas. Apģērbam jābūt atbilstošam laikapstākļiem: kājās ērti, slēgti apavi, galvā – cepure vai lakats, bet rokās darba cimdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!