Foto: LETA

Saeimas plenārsēdē, kur ceturtdien tiek skatīti ilgi tapušie grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā, deputāts Imants Parādnieks (NA) nolēma atsaukt savu priekšlikumu, kas paredzēja aizliegt alkoholisko dzērienu tirdzniecību degvielas uzpildes stacijās.

Paužot sarūgtinājumu par atbildīgās Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas noraidošo attieksmi pret šo ideju, Parādnieks sūrojās, ka šī ierosinājuma dēļ viņš medijos padarīts par uzņēmējdarbības "ienaidnieku".

Viņaprāt, alkoholisko dzērienu tirgošana degvielas uzpildes stacijās veicina grādīgo dziru patēriņu un braukšanu dzērumā.

"Aiz pārdevēja muguras esošās pudeles miedz ar aci: "Tuk, tuk, vai tu kaut ko neaizmirsi?"," savās pārdomās dalījās Parādnieks.

Pēc pasūrošanās par alkohola un tabakas ražotāju piekoptajiem mārketinga trikiem, Parādnieks tomēr atsauca savu priekšlikumu aizliegt stipro dzērienu tirdzniecību degvielas uzpildes stacijās.

Viņa partijas biedrs Dzintars Rasnačs Saeimu informēja, ka šo Parādnieka iniciatīvu neatbalsta arī NA Saeimas frakcija.

Jau ziņots, ka alkohola aprites likumā paredzēti vairāki ierobežojumi, lai padarītu grādīgos dzērienus mazāk pieejamus, piemēram, liegt tos tirgot skolu tuvumā, alkoholu tirgot tikai atsevišķi nodalītās tirdzniecības zālēs ar video novērošanu, izņemot dzērienus, kuru absolūtais spirta daudzums nepārsniedz 5,8 tilpumprocentus - to drīkstēs tirgot visā tirdzniecības vietā, un citus ierobežojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!