Valdība otrdien apstiprināja grozījumus Eiropas Savienības (ES) fondu darbības programmas (DP) papildinājumā, kas paredz papildu finansējumu ES fondu aktivitātēm uzņēmējdarbībā un zinātnē, informē Finanšu ministrijā (FM).

Valdība lēma par papildu finansējuma pārdali 5 miljonu latu apmērā Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošajā aktivitātē, kas vērsta uz zinātnes infrastruktūras attīstību, paredzot iespēju finansēt farmaceitisko tehnoloģiju studijas, pētījumu centra, kā arī biofarmācijas centra izveidi atbilstīgi labas prakses standartiem.

Grozījumi arī paredz papildu finansējuma pārdali 15 miljonu latu apmērā Ekonomikas ministrijas (EM) aktivitātē augstas pievienotās vērtības investīciju veicināšanai, tādējādi atbalstot liela apmēra investīciju projektus eksporta un uzņēmumu produktivitātes paaugstināšanai.

Valdība arī apstiprināja papildu finansējuma pārdali 4,4 miljonu latu apmērā EM aktivitātē ārējo tirgu apgūšanai un ārējā mārketinga veicināšanai. Aktivitātes mērķis ir atbalstīt ārējo mārketingu ārvalstīs, kā arī pasākumus, kas sekmē mazo un vidējo komersantu dalību starptautiskās izstādēs un tirdzniecības misijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!