Foto: twitter.com/lolifish

Īpašnieki pārdošanā izlikuši zemesgabalu pie Latvijas Universitātes Botāniskā dārza, kur pēc aptuveni 100 koku nociršanas plānots būvēt dzīvokļu ēkas, vēsta "Latvijas Avīze".

Sludinājumā par zemesgabalu īpašnieki prasa 1,78 miljonus eiro. Tam ir izstrādāts nekustamā īpašuma attīstības projekts divu četrstāvu dzīvokļu māju būvniecībai.

Zemesgrāmatas dati liecina, ka zemesgabals Slokas ielā 45 pieder vairākām privātpersonām, tostarp Varazdatam Pogosjanam, Aresenam Tahtadžjanam, Marjai Israeljanai. Arī zemesgabals Slokas ielā 43 pieder privātpersonām, tostarp Jānim Šenvaldam un Kasparam Šenvaldam. Zemesgabalu kadastrālā vērtība ir 239 tūkstoši eiro.

Zemesgabalus pārdod pagājušā gada vasarā dibinātā SIA "Silver Sand", kuras īpašnieks ir Kaspars Šenvalds. Uzņēmējs laikrakstam apstiprināja, ka zemesgabalus piedāvā pārdot, taču uzsvēra, ka objekts šobrīd neesot aktīvā tirgošanā.

"Sludinājums ir vairāk tāpēc, lai vizuāli parādītu īpašumu," avīzei norādīja Šenvalds. "Es esmu tikai ļoti mazai daļai kopīpašnieks. Tas nav mans vienpersonisks lēmums, ne arī man ir kas vairāk zināms." Šenvalds arī atzina, ka par tālākajām darbībām ar īpašumu kopīpašnieki lems tad, kad būs zināms būvvaldes lēmums par lūgtās koku ciršanas atļaujas piešķiršanu, noraidīšanu vai jaunas publiskās apspriedes izsludināšanu.

Vēstīts, ka Rīgā, Kuldīgas un Slokas ielas stūrī, tieši pie Botāniskā dārza sētas, plānots izcirst apmēram 100 kokus. Koku ciršanu ierosināja zemesgabala īpašnieki saistībā ar plānoto daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas jaunbūvju celtniecību.

Dabas draugi un aktīvisti martā pulcējās piketā, iestājoties pret plāniem kokus cirst.

Publiskā apspriede ir noslēgusies, taču tajā paustie viedokļi vēl nav apkopoti, raksta "Latvijas Avīze". Plānots, ka lielās iedzīvotāju intereses dēļ Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijai organizēs atkārtotu publisko apspriedi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!