Foto: Publicitātes foto
Otrdien Stalbē atklāts jaunizveidotais skeitparks, kurā ir sešas skrituļošanas rampas, portāls "Delfi" uzzināja Pārgaujas novada pašvaldībā.

Parks izveidots skolas pagalmā un tā tapšanu finansējis Eiropas Lauksaimniecūbības fonds lauku attīstībai, ieguldot 9681,15 latu.

Atklājot skeitparku, sporta kluba "Pārgauja" valdes priekšsēdētājs Monvids Krastiņš izteica gandarījumu par paveikto. "Prieks, ka vēl pirms skeitparka atklāšanas puiši jau izmēģināja jaunās rampas un pārliecinājās, ka tās ir kārtībā. Jau tagad katru vakaru šeit ir dzīva kustība." Monvids Krastiņš aicināja sportistus apzināties, ka skeitparka stāvoklis ir atkarīgs no mums pašiem. "Kā laukumu uzturēsim, tāds tas arī būs," piebilda Krastiņš.

Kā pastāstīja Stalbes vidusskolas direktore Jolanta Dzene, ideja par skeitparku radās, redzot kā puiši skeito un braukā ar riteņiem skolas zaļajā zonā. Tapa laukuma skices un projekts, kuru iesniedza Lauku atbalsta dienestā. Lielu pateicību skolas direktore izteica Pārgaujas novada pašvaldības priekšsēdētājam Hardijam Ventam un izpilddirektorei Marutai Drubiņai par operatīvo darbību laukuma pamata sakārtošanā.

Klātesošiem bija iespēja vērot riteņbraucēju paraugdemonstrējumus, kuri apgūti jau pirms laukuma izveidošanas. "Svarīgākais ir drošība," atzīmēja Monvids Krastiņš un dāvināja pirmajiem laukuma izmēģinātājiem ceļu sargus un ķiveri.

Jau tagad jaunieši atzīst, ka skeitparks ir liels ieguvums, kāds mācās pašu spēkiem trikus uz rampām, savukārt cits uzklausa jau pieredzējušu braucēju ieteikumus.

Skeitparks sniegs iespēju jauniešiem un bērniem mērķtiecīgi pavadīt brīvo laiku, attīstot savas fiziskās dotības - līdzsvaru, koordināciju, veiklību, kas ir nepieciešama jebkurā sporta viedā un katra indivīda attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!