Foto: LETA

"Par!/Progresīvie" (PP) Rīgas domes frakcija nolēmusi pārtraukt sadarbību ar frakciju "Latvijas attīstībai" (LA) un to pārstāvošajiem trīs deputātiem, liecina partijas "Progresīvie" izplatīts paziņojums.

Līdz ar to domes koalīcijā turpmāk būs 34 deputāti no kopumā četrām frakcijām: PP, "Jaunā vienotība", "Konservatīvie" un kopīga Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības frakcija.

Frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs paziņojumā skaidro, ka sadarbība tika iedragāta brīdī, kad LA vadītā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Artūra Toma Pleša (AP) vadībā nolēma neapstiprināt Rīgas attīstības plānu. Frakcija arī uzskata, ka Plešs licis šķēršļus Ukrainas atbalsta centra finansējuma piešķiršanai.

Paziņojumā norādīti arī citi aspekti, kas noveduši pie šāda lēmuma. To vidū tiek norādīts, ka frakcija bija neapmierināta ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas iepriekšējās vadītājas Ivetas Ratinīkas (LA) darbu.

PP ir lielākā politiskā frakcija Rīgas domē, tās sastāvā ir 15 deputāti, to vidū Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un trīs komiteju vadītāji – Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja Selīna Vancāne, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina un Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs.

Kā ziņots, abu frakciju attiecības saasinājušās pēc tam, kad pagājušajā nedēļā, ceturtdien, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti ar vienas balss pārsvaru atbalstīja priekšsēdētājas Ivetas Ratinīkas (LA) atbrīvošanu no pienākumu pildīšanas.

Ratinīka iepriekš norādīja, ka par vēlmi atstādināt viņu no komitejas priekšsēdētājas amata uzzinājusi no mēra vēstules trešdienas rītā. Iepriekš nedz klātienē, nedz attālināti nekādas komunikācijas, lai pārrunātu iespējamās domstarpības un nākotnes sadarbības modeļus, neesot bijis.

Šī viņai bijusi "skaista dāvana Ziemassvētku gaidīšanas laikā" no Rīgas mēra puses, par ko līdz trešdienas rīta formālajai vēstulei "nebija ne mazākās nojausmas".

Ratinīka arī sociālajā vietnē "Facebook" par atbrīvošanu no amata paudusi, ka: "Mana partija neuzvarēja vēlēšanās. Nekāda politiska labuma no politiķa, kurš neklausa."

Savukārt mērs līdz ar citiem apsvērumiem uzskata, ka šogad Ratinīka ne vienmēr ir tikusi galā ar uzdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!