Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (JL) trešdien, tiekoties ar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu, zinātniekiem un astronomiem, pārrunājusi iespēju Latvijā attīstīt kosmosa tehnoloģijas, kas varētu izmaksāt vairākus desmitus miljonu latu.
Tika pārrunāts projekts, kurš paredz trīs mākslīgo Zemes pavadoņu būvniecību Latvijā un to izmantošanu zinātnes un tautsaimniecības vajadzībām, aģentūru informēja ministrijas parlamentārais sekretārs Didzis Šēnbergs.

Projektu plānots realizēt nākamo septiņu gadu laikā uz Ventspils augstskolas Starptautiskā radioastronomijas centra, Ventspils augstskolas un Latvijas Universitātes bāzes sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju, Fizikālās enerģētikas institūtu un citām zinātnieku struktūrām.

Puses pārrunāja iespēju finansēt lietišķos pētījumus, izmantojot satelītus no Eiropas Savienības fondu un Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Projekts varētu tikt realizēts septiņu gadu laikā, tā izmaksas ir vairāki desmiti miljonu latu.

Šajā rakstā aplūkotais temats šodien plkst. 19.25 tiks apspriests LTV7 informatīvi izklaidējošajā raidījumā “0 pozīcija”. Veidojot raidījumu, tiks ņemti vērā “Delfi” lasītāju argumenti, kurus lūdzam paust atsauksmēs pie šī raksta. Par “Delfi” lasītāju iesaisti raidījuma veidošanā plašāk lasiet šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!