Pēc tam kad atklājies, ka partijas "Jaunais laiks" (JL) valdes loceklis un jaunatnes nodaļas vadītājs Lauris Šulcs ir saistīts ar interneta mājas lapu, kas satur sātanisma elementus, viņš izstājies no partijas.
Šulcs visai negribīgi komentēja savas aiziešanas no JL iemeslus. Šulcs atzina, ka viņš vidusskolas gados aizrāvies ar "smago metālu" mūzikā un viņa pieļautie "jaunības grēki" nesaskanot ar JL ētikas normām, kas liedzot viņam ieņemt vēlētus amatus partijā un valsts pārvaldē. Šulcs tāpēc nolēmis kādu laiku atturēties no iesaistīšanās politiskajā darbībā.

JL valdes loceklis Edgars Jaunups teica, ka Šulcs vakar Saeimas frakcijas sēdē izteicis vēlmi atstāt amatus partijā. Deputāti uzklausījuši viņa paskaidrojumus un atbalstījuši viņa vēlēšanos.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, bija atklājusies Šulca saistība ar interneta mājas lapu, kuras nosacīts nosaukums bijis "Lauris Lucifers" un kura saturējusi atsevišķus sātanisma elementus.

Pēc Jaunupa teiktā, situācija, ka šāda veida mājas lapa uzturēta vēl salīdzinoši nesen, kad Šulcs jau ieņēma JL valdes locekļa amatu, deputātos radīja "viennozīmīgu" attieksmi.

Jaunups gan piebilda, ka Šulcs nebija aktīvs sātanistu kustības pārstāvis. Jaunups Šulca lēmumu pamest visus amatus partijā atzīst par drosmīgu un kā jaunatnes nodaļas valdes loceklis vērtē to atzinīgi.

Pēc Jaunupa teiktā, nākamais JL Jaunatnes nodaļas valdes priekšsēdētājs tikšot ievēlēts jau drīzumā, savukārt partijas valdē jauns loceklis vēlēts netikšot, jo valde esot lemttiesīga arī deviņu cilvēku sastāvā un pārvēlēta tikšot kārtējā pilnsapulcē nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!