Foto: Ieva Ābele, Saeima

Janvārī partijas "Jaunā vienotība" (JV) reitings audzis par 0,7 procentpunktiem, sasniedzot 12,7%. Politiskais spēks uz pārējo fona aizvien ir ar lielāko atbalstu, liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma janvārī veiktās pētījumu centra SKDS aptaujas dati.

Gada pirmajā mēnesī par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) nobalsotu 10,6% aptaujas dalībnieku iepretim 11,4% decembrī.

Par "Progresīvajiem" janvārī balsotu 6,8%, kas, salīdzinot ar decembri, ir par 0,8 procentpunktiem mazāk.

Reitings samazinājies arī Nacionālajai apvienībai (NA), atbalstam sarūkot no 7,2% decembrī līdz 6,6% janvārī, partija noslīdējusi no ceturtās un piekto vietu.

Atbalsts, savukārt, audzis politiskajam spēkam "Apvienotais saraksts" (AS), par kuru gada pirmajā mēnesī balsot būtu gatavi 6,7% jeb par 0,1 procentpunktu vairāk nekā decembrī.

Kritums par 0,5 procentpunktiem tikmēr vērojams "Stabilitātei!" (S!) gadījumā, kas no 5,8% decembrī noslīdējusi līdz 5,3% janvārī. Līdzīgi arī 0,2 procentpunktu kritums bijis partijai "Saskaņa", kurai janvārī ir 3,2% atbalsts, un 0,9 procentpunktu kritums politiskajam spēkam "Latvijas Krievu savienība", par kuru gada pirmajā mēnesī būtu gatavi balsot 1,2% iedzīvotāju.

Tikmēr viena procentpunkta pieaugums bijis partijai Latvija pirmajā vietā, kas šobrīd reitingos atrodas vidusdaļā ar 5,2%.

Virkne Saeimā neiekļuvušu partiju reitingos mēneša griezumā izmaiņas nav pieredzējušas. To vidū "Konservatīvie" (1,7%), "Katram un katrai" (1,5%), "Latvijas attīstībai" (1,1%).

Šobrīd 5% barjeru pārvarētu un Saeimā iekļūtu septiņas partijas – JV, ZZS, P, NA, AS, LPV, S!. Aptauja veikta janvārī, aptaujājot 1792 Latvijas pilsoņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!