Foto: LETA

Lai gan pirmajā tikšanās reizē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) un Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) vienojās, ka šādām tikšanās reizēm jānotiek regulāri, tomēr tā nenotiek.

Pirmo reizi Sprūdžs ar LLPA tikās 29.augustā, jo LLPA biedri bija neapmierināti ar ministra un ministrijas aktivitātēm, jo uzskatīja, ka ministram ir jānodarbojas ar aktuālākām lietām. Pēc šīs tikšanās LLPA apsvēra iespēju prasīt Sprūdža demisiju.

Otrā tikšanās reize notika 3.oktobrī, un pēc tās LLPA prezidents Jūrmalas mērs Gatis Truksnis atzina, ka, lai gan joprojām abas puses ir atšķirīgās pozīcijās, tomēr ir vērojama viedokļu tuvināšanās. Pēc šīs tikšanās nākamā bija paredzēta pēc aptuveni trīs nedēļām, taču tā nav notikusi.

Šajā laikā arī jautājums par demisijas prasīšanu ir kļuvis neaktuāls.

Kā atzina Truksnis, no LLPA puses tikšanās nav plānota un tāda varētu notikt, ja šāda iniciatīva būtu no ministra puses. Pagājušajā tikšanās reizē lielo pilsētu vadītāji ministrijai ir uzdevuši vairākus jautājumus, un, ja uz tiem ir rasts kāds risinājums, tad tikšanās varētu būt ministra iniciatīva. Taču patlaban viņš neredz, ka kārtējā tikšanās būtu produktīva.

Tāpat arī nav aktuāli prasīt ministra demisiju - par šādu soli LLPA solīja izšķirties, ja nekas nemainīsies ministra attieksmē un darbībās. "Bet bija kaut kādi centieni aktivizēt dialogu, nelielas sapratnes kaut kādos jautājumos," secināja Truksnis, piebilstot, ka patlaban demisijas pieprasīšana ir kļuvusi par tādu kā labo toni un, ja vēl ir kāds, par kuru vēl nav pieprasīta demisija, tad tas ir liels brīnums.

Tomēr LLPA joprojām vēlas sagaidīt no ministra lielāku izpratni pašvaldību lietās un no ministrijas cer sagaidīt aktīvāku sadarbību un palīdzību dažādās metodiskās lietās. "Pēdējās tikšanās reizēs redzējām, ka ir notikusi pareizāka virzība. Tāpēc patlaban mierīgi strādājam un nekādas aktīvas darbības neplānojam," teica LLPA prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!