Foto: LETA

Lobējot amatpersonas, latvieši pasaulē var panākt Latvijai labvēlīgus lēmumus, trešdien Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē uzsvēra Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) priekšsēdētājs Jānis Kukainis.

Kukainis kā piemēru minēja to, ka ASV latvieši var lobēt kongresmeņus, panākot labvēlīgus lēmumus Latvijai, tomēr, lai to darītu, ir nepieciešams organizēt latviešu sabiedrību citās valstīs.

Lai organizētu latviešu sabiedrību, ir ļoti svarīgs izglītības jautājums. Kukainis akcentēja, ka trīs gadus jau notiek darbs pie latviešu valodas tālmācības programmas, kas būtu ļoti svarīga diasporai.

PBLA šobrīd ir apmierināta ar sadarbību ar Latvijas institūcijām, īpaši Kukainis uzslavēja Ārlietu ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju.

Apvienības priekšsēdētājs Saeimas deputātiem gan akcentēja, ka svarīgākais ir rūpēties par to, lai cilvēkiem Latvija nebūtu jāatstāj, lai cilvēki varētu valstī dzīvot atbilstoši Eiropas līmenim.

PBLA ir ārzemju latviešu centrālo organizāciju augstākā pārstāvība, tā savu darbību uzsāka pirms 60 gadiem.

Komisija kopš 2013. gada regulāri katrā parlamenta sesijā rīko sēdi, kurā tiekas ar latviešu diasporas organizāciju vadītājiem. Trešdien sēdē piedalījās Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), kā arī latviešu diasporas organizāciju – PBLA un Eiropas Latviešu apvienības – vadības pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!