Foto: AFP/Scanpix/LETA
Līdz ar valdības lēmumu par sadarbspējīga sertifikāta nepieciešamību atsevišķās profesijās, pieaugusi cilvēku interese par vakcinēšanos – rindas pie vakcinācijas centriem vijas vairāku desmitu metru garumā. Tiesa, līdz ar cilvēku pastiprinātu interesi audzis arī neapmierināto un agresīvo cilvēku skaits, tāpēc veselības nozares pārstāvji aicina sabiedrību būt iecietīgiem un saglabāt mieru.

Jau vēstīts, ka pie vairākiem vakcinācijas punktiem tirdzniecības centros līdz ar ārkārtējās situācijas stāšanos spēkā ir izveidojušās vairāku metru garas rindas.

Tiesa, tās līdzi nes arī cilvēku agresiju un neapmierinātību, kur atsevišķās konfliktsituācijās bijusi nepieciešama arī policijas iesaiste.

Kā norādīja "Veselības centrs 4" valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, medicīnas personāla loma ir izpildīt valdības lēmumus un rīkoties atbilstoši institūciju noteikumiem.

"Mēs paši tos nerakstām – mēs esam izpildītāji, šīs te ļoti svarīgās frontes karavīri, kas cenšas strādāt, cik iespējami labi. Ir grūti, ja mums ir jāklausās iedzīvotāju viedokļi par valdības lēmumu, ko paši neesam pieņēmuši un tas apgrūtina mūsu stresaino darbu," pauda Rēvalds.

Viņš norādīja, ka mediķi velta savas brīvdienas darbam un strādā uz izdegšanas robežas, tāpēc ir jārūpējas, lai darba apstākļi un morālais klimats būtu labs.

Rēvalds aicināja sabiedrību būt iecietīgiem, lai pēc kāda laika varētu nonākt pie situācijas, ka apgrūtinošā Covid-19 situācija tuvojas beigām.

"Būsim solidāri, iecietīgi un sadarbīgi," mudināja Rēvalds.

Viņam piekrīt arī AS "Veselības centru apvienība" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa, kas norādīja, ka medicīnas personāls cenšas izdarīt visu, lai sabiedrība būtu šajā ziemas periodā vesela, tāpēc aicināja pret mediķiem izturēties labvēlīgi un saglabāt mieru.

Jānorāda, ka arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) ikdienā saskaras ar cilvēku agresiju.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā straujo Covid-19 izplatību, Latvijā no 11. oktobra līdz 11. janvārim izsludināta ārkārtējā situācija.

Ārkārtējās situācijas laikā tiks paredzēti jauni ierobežojumi tirdzniecībā, ēdināšanā un kultūras pasākumu organizēšanā, kā arī pienākums līdz 15. novembrim vakcinēties valsts pārvaldē un pašvaldību iestādēs strādājošajiem.

Sīkāk par izmaiņām var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!