Atzīmējot bibliotekāru nozīmīgo darbu sabiedrības izglītošanā, piektdien kultūras ministre Karina Pētersone septiņiem bibliotekāriem pasniedza Kultūras ministrijas prēmijas par izciliem sasniegumiem bibliotēku darbā.
"Bibliotekāru ikdienas darbs ir ne mazāk nozīmīgs kā jebkurš starptautisks kongress, konference vai seminārs un Kultūras ministrijas uzdevums ir valdības un pašvaldību līmenī darīt zināmu par bibliotekāru nozīmīgo darbu," sacīja ministre.

Šobrīd Latvijā ir aptuveni divi tūkstoši bibliotēku, un iepriecinoši ir statistikas dati - pērn pašvaldību bibliotēkas apmeklējuši pusmiljons cilvēku, kuriem izsniegti 20 miljoni grāmatu.

Lielākās prēmijas - 400 latu - piektdien pasniedza Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas Rokrakstu un reto grāmatu nodaļas galvenajai bibliogrāfei Guntai Jaunmuktānei par lielu ieguldījumu nacionālās grāmatniecības vēstures izpētē un popularizēšanā, kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Restaurācijas nodaļas vadītājai Rudītei Kalniņai par lielu ieguldījumu nacionālā bibliotēku krājuma saglabāšanā.

300 latu lielu prēmiju saņēma Dobeles novada grāmatnieku muzeja "Ķipi" vadītāja Aija Štosa par lielo ieguldījumu novada grāmatniecības tradīciju popularizēšanā un arī LNB Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Silvija Tretjakova par bērnu literatūras popularizēšanu.

Savukārt 200 latu saņēma pensionētā bibliotekāre Aina Leitāne par mūža ieguldījumu bērnu bibliotēku attīstībā, Latvijas neredzīgo bibliotēkas Tiftoloģijas nodaļas vadītāja Irēna Gaile un Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas bibliotekāre Lita Vēvere par mērķtiecīgu un radošu veikumu ģimnāzijas bibliotēkas izveidē un kultūras mantojuma popularizēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!