Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pašreizējā pacientu skaita apstākļos Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcai individuālo aizsarglīdzekļu rezervju pietiku mēnesim, pavēstīja slimnīcas valdes loceklis Rinalds Muciņš.

Viņš skaidroja, ka individuālo aizsarglīdzekļu iepirkumus organizē gan Nacionālais veselības dienests, gan arī pati slimnīca. Patlaban šo līdzekļu daudzums nesagādā problēmas, pietam savlaicīgi tiekot veidotas rezerves.

Savukārt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Una Grenevica informēja, ka pagājušajā nedēļā slimnīca saņēma 46 500 sejas aizsargmaskas un 1350 respiratorus, bet nedēļu iepriekš - vēl 20 000 masku un 2000 respiratoru.

Jau ziņots, ka Latvijā ik nedēļu ir nepieciešami vairāk nekā 600 000 ķirurģisko masku un 200 000 respiratoru, iepriekš vēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks pulkvežleitnants Mārtiņš Baltmanis.

Atbildīgajiem dienestiem vajadzīgi aptuveni 100 000 kombinezonu nedēļā, bet pārējie individuālie aizsarglīdzekļi ir nepieciešami mazākos apjomos, teica Baltmanis.

Viņš skaidroja, ka to piešķiršanā kopumā ir 13 prioritātes, no kurām pirmā ir veselības aprūpes nozare, otrā - Labklājības ministrijas valsts sociālās aprūpes centri, bet trešā - pašvaldības.

Raugoties procentuāli, veselības nozarei ir vajadzīgi 40% no visiem individuālajiem aizsarglīdezkļiem un dezinfekcijas līdzekļiem, savukārt Labklājības ministrijai - 37%. Attiecībā uz pašvaldībām, Baltmanis norādīja, ka 57% vietvaru vajadzību sastāda tieši sejas aizsargmaskas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!