VAS "Latvijas pasts" ir panākusi pasta šķirošanas kompleksa būvniecības izdevumu tāmes samazinājumu no sākotnēji plānotā 10,1 miljona latu līdz 7,9 miljoniem latu.
Vēl, iespējams, tiks veikts samazinājums par vismaz 150 000 latu, žurnālistus informēja "Latvijas pasta" direktora vietas izpildītājs Gints Škodovs. Viņš skaidro, ka pamazinājums panākts, gan mainot ēkas projektu, gan būvniekam SIA "NIA" samazinot būvniecības vienības izmaksas. Mainītais līgums par kompleksa būvniecību ir saskaņots ar celtniekiem, bet, pirms to apstiprinās arī "Latvijas pasts", savs atzinums jāsniedz Iepirkumu uzraudzības birojam. Pēc tam kompleksa būvniecībai jānotiek 14 mēnešu laikā.

Škodovs norādīja, ka līdzekļu samazinājums gūts, piemēram, atsakoties no segta auto ceha būves, turpmāk mašīnas tiks turētas uz atklāta laukuma. Kompleksa jaunajā ēkā vairs nav paredzēts arī atpūtas centrs darbiniekiem. Ja celtnieki nepildīs savas saistības, tiem būs jāmaksā līgumsods 15% apmērā no projekta vērtības.

Kā ziņots, iepriekšējais "Latvijas pasta" ģenerāldirektors Aivars Doiskis tika atbrīvots no amata pēc vienošanās ar uzņēmuma kapitāldaļu turētāja pārstāvi un viņa aiziešana bija saistīta ar pasta šķirošanas kompleksa konkursa rezultātiem, kurā uzvarēja SIA "NĪA", kas piedāvāja dārgāko kompleksa būvniecības projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!